miercuri, 8 aprilie 2015

Exerciţii practice la poligonul de la Dănceni

În conformitate cu "Programul de pregătire a militarilor în rezervă la catedrele militare", la 08.04.2015 studenţii catedrei UPS "Ion Creangă" au participat la şedinţe practice la poligonul "Dănceni". 
Cu studenţii s-au desfăşurat şedinţe practice la Tactica generală, Pregătirea geniu, Topografia militară, Pregătirea medico-militară, Instrucţia focului.

Ofiţerii Brigăzii 2 infanterie moto au adus la cunoştinţa studenţilor regulile tehnicii de securitate.
Fiecrare student a îndeplinit sub supravegherea colonelului(r) G.Tcaciuc normativele la demontarea-montarea pistolului-mitralieră AKM. 
La şedinţele practice medico-militare studenţii au fost antrenaţi de a acorda primul ajutor rănitului în caz de hemoragie, fractură, şoc traumatic. Locotenent-colonel (r) Iu.Moisei le-a demonstrat diverse procedee practice medico-militare.Aplicarea garoului hemostatic

Utilizarea atelei Kramer pentru imobilizarea braţului.


Pregătirea rănitului pentru transportare
 
 

Practicarea diverselor procedee de transportarea rănitului
 Colonelul(r) C.Levinţa a desfăşurat cu studenţii şedinţe practice la Tactica generală, Instrucţia focului, Topografia militară.


 Îndeplinirea normativului" Pregătirea pentru tragere"

 După exerciţii de tragere cu cartuşe de manevră studenţii au îndeplinit exerciţiul iniţial şi exerciţiul numărul unu la instrucţia focului.
Verificarea rezultatelor tragerii cu cartuşe de luptă.
  
Ofiţerii Bg.2I.Mo. au acordat un mare ajutor studenţilor la îndeplinirea normativelorNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu