joi, 23 aprilie 2015

Studenţii catedrei militare în vizită la Muzeului Armatei Naţionale

În conformitate cu "Programul de pregătire a militarilor în rezervă la catedrele militare" şi în scopul educaţiei militar-patriotice, la 23 aprilie curent, studenţii catedrei UPS "Ion Creangă" au vizitat Centrul de Cultură şi Istorie Militară.
Tinerii a participat la deschiderea expoziţiei de fotografii cu genericul „Monumente slovace dedicate celui de-al II-lea Război Mondial”. Această expoziţie cu tematică militară, a fost organizată în colaborare cu Ambasada Slovaciei în Republica Moldova.
 „Sunt peste 70 mii de persoane decedate pe teritoriul Slovaciei în timpul acestui război şi consider de datoria noastră să le comemorăm”, - a specificat domnul ambasador, Robert Kirnag.
Cu aceleaşi gânduri de solidaritate a venit şi viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, prezentă la eveniment: „Deşi au trecut 70 de ani de la încheierea războiului propriu zis, multe istorii de viaţă rămân a fi pierdute şi ar fi corect să ne coagulăm eforturile pentru a le scoate din anonimat şi a le cinsti”.
O lecţie de istorie le-a oferit vizitatorilor colaboratorul ştiinţific al CCIM, Sergiu Cataraga: „Dacă pentru lumea întreagă războiul II mondial a început în 1941, pentru Slovacia acesta a început mult mai devreme... Slovacia este unicul stat, care a fost impus să plătească impozite pentru neamul evreiesc, care locuia în această ţară”.

Ulterior studenţii au vizitat Muzeul Armatei Naţionale. Studenţii s-au familiarizat cu istoria militară a poporului şi a Armatei Naţionale din cele mai vechi timpuri.








 
  














  










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu