marți, 5 mai 2015

Promovarea serviciului militar prin contract în rîndul studenţilor catedrei militare

Conform  Planului de promovare a serviciului militar prin contract în Armata Națională, pe data de 4 mai curent, la catedră a lucrat grupul de ofițeri în frunte cu locotenent-colonelul Leonid Danilov, şef serviciu pregătire cadre în rezervă a Centrul gestionare resurse de mobilizare al efectivului Armatei Naţionale.Şeful Catedrei militare, general de brigadă(r) Vasile Grosu a amintit că scopul activităţii catedrei este nu numai pregătirea militară şi educarea tineretului în calitate de soldaţi şi sergenţi în rezervă dar şi selectarea unor candidaţi pentru încadrare în serviciul militar prin contract. De acea vizitarea catedrei de către militarii Armatei Naţionale este bine venită. 

Este remarcabil faptul că căpitanul A.Spataru a fost absolvent al Catedrei noastre militare şi a UPS "Ion Creangă", iar actualmente îndeplineşte cu succes serviciul militar.



Studenții s-au familiarizat cu materiale de promovare a Batalionului cu destinaţie specială şi Batalionului 22 de menţinere a păcii precum și cu modul încadrării în serviciul militar prin contract în unităţile militare ale Armatei Naţionale.




Plutonierul Gheorghe Cazacu a prezentat modalitatea de selectare şi pregătire a militarilor Batalionului cu destinaţie specială “Fulger”. Studenţii au vizionat secvenţe video referitor la metodica modernă de instruire a militarilor batalionului.


 

Plutonierul Andrei Cojocaru s-a referit la activitatea Batalionului 22 de menţinere a păcii “Căşti albastre” mai ales la îndeplinirea misiunilor umanitare de pacificare peste hotarele republicii.





 Căpitanul Alaxandru Spatari – specialist din J1 Direcţie personal, a prezentat avantajele serviciului militar prin contract, modalitatea de încadrare şi activitatea propriu zis. La fel a informat tinerii despre beneficiile unei cariere militare, cum ar fi un loc de muncă stabil şi diverse posibilităţi de autoperfecţionare prin intermediul cursurilor şi misiunilor din ţară şi de peste hotare.

 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu